Personvern og informasjonskapsler

Personvernerklæringen handler om hvordan Venezu samler inn og bruker informasjon om besøkende på våre nettsteder. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd).

Venezu, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og sende oss en henvendelse via vårt kontaktskjema. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics.

Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson.

Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.
En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Venezu benytter Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

Søk

Venezu lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter på våre nettsteder i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

Nyhetsbrev

Det er mulig å abonnere på nyhetsbrev fra Venezu sin nettside. For at vi skal sende e-post til riktig person, må vi registrere navn og e-postadresse. Vi registrerer også virksomheten du arbeider for. Disse opplysningene deles ikke med andre virksomheter, og slettes når vi får beskjed om at du ikke lenger ønsker å motta informasjon fra oss. Opplysningene slettes også om vi får tilbakemelding om at e-postadressen ikke lenger er aktiv.

Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

SSL-kryptering

Når du besøker nettsiden vår startes en sikker SSL-kryptert sesjon. Du kan kontrollere at nettsiden er kryptert ved å klikke på iconet for hengelås i nettleseren.


Informasjonskapsler (cookies)

Vi benytter informasjonskapsler for å gi deg bedre tjenester. Ved å benytte nettsiden vår samtykker du til at vi setter disse i din nettleser.

Slik administerer du informasjonskapsler

De fleste nyere nettlesere er innstilt slik at de automatisk aksepterer informasjonskapsler. Dersom du ikke ønsker dette, kan du endre innstillinger rett i nettleseren. På Nettvett.no kan du lese om hvordan du kan stille inn nettleseren din for å akseptere eller avvise informasjonskapsler.
Les mer: Slik administerer du informasjonskapsler (på Nettvett.no)


  • Webserver/mobilPluss publiseringssystem

    Informasjonskapsel: PHPSESSID
    Beskrivelse: Førsteparts informasjonskapsel som er nødvendig sesjonshåndtering fra publiseringssystem / webserver for å holde rede på de unike brukerne som besøker nettstedet. I de tilfeller det er et sperret område med login på nettsiden så vil denne informasjonskapselen logge deg ut automatisk etter 30 min inaktivitet. Slettes ved inaktivitet eller når du lukker nettleseren.


  • Google Analytics / Google

    Informasjonskapsler som kan bli installert: __utma, __utmb, __utmc, __utmt, __utmz, __utmv, _ga, _gat_gtag_UA_, _gid, 1P_JAR, APISID, CONSENT, HSID, NID, SAPISID, SID, SIDCC, SSID, OSID, OTZ
    Beskrivelse: Vi bruker Google Analytics for å registrere og analysere besøksstatistikk på nettstedet vårt. Informasjonen som lagres i Google Analytics inneholder ikke identifiserbare personopplysninger, men aggregert statistikk om brukernes bevegelser og oppførsler på nettsidene. Opplysningene blir bare benyttet i sammenheng med drift og videreutvikling av nettsidene. Opplysninger som Google mottar er underlagt Googles retningslinjer for personvern. Dersom du ikke ønsker å la deg spore av dette verktøyet kan du bruke denne linken for å velge deg ut av Google Analytics bruk av anonyme data.
    Les mer: Googles personvernregler
    Les mer: Google Analytics Cookie Usage on Websites
    Les mer: Slik bruker Google informasjonskapsler
    Les mer: Informasjonskapseltyper som brukes av Google



  • adnxs.com

    Beskrivelse: Tredjeparts informasjonskapsel som brukes til å sjekke om nettleseren din er konfigurert til å akseptere informasjonskapsler fra AppNexus.
    Informasjonskapsler som kan bli installert: anj, sess, uuid2
    Les mer: AppNexus Cookie Policy
    Les mer: AppNexus Platform Privacy


  • AdForm

    Informasjonskapsler som kan bli installert: TPC, GCM, XCM, C, cid og uid
    Informasjonskapslene vises under domenene adform.net og/eller track.adform.net. Kapslene brukes i forbindelse med å vise annonser for oss på eksterne nettsider. AdForm benytter informasjonskapsler for å styre hvilke annonser som skal vises, antall ganger de har blitt vist osv. Dette gjøres anonymt og kan ikke spores tilbake til enkeltpersoner.


  • Hotjar (Statistikk / Webanalyse)

    Beskrivelse: Vi benytter analyseverktøyet Hotjar for å analysere bruksmønstre på vårt nettsted. Hotjar er en teknologi-tjeneste som hjelper oss å forstå hvordan besøkere opplever og bruker nettsiden vår. Hotjar registrerer hva du klikker på, scroller og hvordan du navigerer deg gjennom nettsiden. Alle data er anonymisert.
    Informasjonskapsler som kan bli installert: _hjIncludedInSample, _hjClosedSurveyInvites, _hjDonePolls, _hjMinimizedPolls, _hjDoneTestersWidgets,
    _hjMinimizedTestersWidgets
    Les mer: Hotjar Cookie Information
    Les mer: Hotjar Privacy Policy



  • Facebook Pixel / Sosiale medier

    Informasjonskapsler som kan bli installert:
    fr, Act, c_user, csm, datr, lu, m_user, p, pl, presence, S, sb, xs
    Beskrivelse: Vi benytter Facebook Pixel til å anonymt spore effekten av og forbedre våre markedsføringskampanjer på Facebook. Se Facebooks cookie policy. Les mer om annonser på Facebook og hvordan du selv kan justere dine personlige innstillinger på Facebook.


  • Vimeo

    Beskrivelse: På sider der vi poster Vimeo-videoer kan det dukke opp forskjellige cookies. De brukes til å loggføre visninger og visningsdata om videoer.
    Informasjonskapsler som kan bli installert: vimeo, player, vuid, _ga, _gid, _uetsid, _continuos_play_v3
    Les mer: Vimeo Cookie Policy
    Les mer: Vimeo Cookie List


Personlige opplysninger

I forbindelse med kundeforhold innhenter vi opplysninger som navn, adresse, telefonnummer, organisasjonsnummer og øvrig nødvendig informasjon. Disse opplysningene benytter vi kun for å behandle ditt kundeforhold, gjennom for eksempel å svare på forespørsler, sende tilbud og utføre ordre.Vi tar vare på de opplysningene du gir oss  så lenge vårt kundeforhold består. Du har rett til innsyn, retting og sletting av data vi har lagret om deg. Etter endt kundeforhold vil vi også ta vare på data så lenge vi ser det hensiktsmessig. Dette for å hjelpe deg med eventuell historikk om du skulle ha behov for det.


Innsyn og retting

I henhold til personopplysningsloven har du krav på innsyn i de opplysninger som er registrert. Innsyn kan fås ved å sende en skriftlig henvendelse til oss. Dersom de registrerte opplysninger ikke er riktige eller de er ufullstendige kan du kreve disse rettet i henhold til personopplysningsloven.

Nettsidens eier og kontaktinfo

Venezu AS
Darres gate 22
0175 OSLO
Telefon: 21 02 70 10
E-post: stein.dale@venezu.no
Orgnr. 982 247 497

Venezu AS jobber til enhver tid med å følge gjeldende regelverk for personvern. Om du har spørsmål er du velkommen til å kontakte oss på stein.dale@venezu.no eller telefon 21 02 70 10.

 

Kontakt oss