Les om Obaid

Fra hjelpemedarbeider i trykkeri til å bli en av Norges beste IT-selgere!

Alt går an om du har tro, motivasjon og vilje!

Vi i Venezu har en rekke fantastiske historier vi vil dele med flest mulig i 2021. Og bak disse historiene er det unike mennesker jeg har hatt gleden av å bli kjent med, jobbet med og siden rekruttert til våre kunder.

Denne historien begynner for noen år siden når vi i Venezu var i knipe. Vi hadde nesten for mange møtebookingsoppdrag, og vi trengte flere flinke ressurser til å utføre oppgavene. Jeg liker veldig godt å ansatte nye medarbeidere som kommer anbefalt fra våre eksisterende ressurser, og jeg fikk et forslag: Obaid.

Han kom som flyktning til Norge som 11-åring, hadde etter endt utdanning en Bachelor i Finans fra BI og to år etter det igjen jobbet han på et trykkeri og tok ekstravakter der. Når jeg fikk hans CV så var jeg skeptisk, og etter en samtale med Obaid på telefonen var det egentlig bare blitt bekreftet: det var gått to år etter endt utdanning og han hadde ikke fått relevant jobb.

Tre uker senere var behovet blitt enda mer prekært. Den eneste kandidaten jeg kom på var Obaid, og jeg bestemte meg for å invitere han på intervju for å se om jeg hadde tatt feil. Han ble virkelig glad, men jeg følte meg fremdeles usikker. Trykkeri følte jeg videre var så langt fra IT og det digitale det gikk an å komme i tillegg.

Jeg har intervjuet over 3000 stykker opp gjennom årene og jeg husker knapt et eneste ett av dem. Men det Obaid gjorde på intervjuet glemmer jeg aldri: han lente seg fremover på pulten og sa til meg «gi meg en sjanse og jeg skal vise deg hva jeg er god for – jeg skal ikke skuffe deg!!»

Altså; hva kan du si? Jeg har hørt lignende før, og blitt skuffet, men jeg følte dette kom rett fra hjertet. Obaid fikk sjansen!!

For å gjøre en lang historie kort: hele det neste året var Obaid vår desidert beste ressurs. Ingen booket flere møter enn han, kvaliteten på møtene var utmerket og hver gang vi hadde et prosjekt der vi ikke leverte gode nok resultater, eller lå på etterskudd, var det «Obaid, kan du løse dette for oss??» Mine opprinnelige bekymringer viste seg å være fullstendig grunnløse.

Men vi i Venezu har ikke som forretningside, eller ønske, å beholde folk hos oss i årevis. Vi skal være en stepstone og mange av de som begynner her blir motivert av er så store på rekruttering og bemanning til IT-bransjen som det vi er. Og at vi har et unikt sett med kunder. Obaid hadde rett og slett «vokst» seg for god til å fortsette internt hos oss. Vi rekrutterte han derfor til Microsoft der han fikk en utfordrende jobb, på oppdrag via Venezu, til å bidra til vekst innenfor Azureforretningssegmentet deres.

Men historien slutter slett ikke der – etter et par år hos Microsoft ble Obaid headhuntet til en av deres partnere og han fortsatte med å levere utmerkede resultater. Et par år deretter blir han nok en gang headhuntet, og denne gangen til Tech Data. I Tech Data skulle han jobbe som salgsstøtte innenfor Azure men Obaid går rett og slett utover arbeidsoppgavene sine! Med sin telefonerfaring fra Venezu i blodet begynner han å plukke opp telefonen, og Tech Data øker sitt salg innenfor dette segmentet dramatisk! Igjen viser Obaid det som han lovet meg når han lå over pulten min og sa: «gi meg en sjanse!»

Det å ha blitt kjent med Obaid er en glede som jeg vil ta med meg hele livet – og ikke minst hvor godt det går med han. Jeg unner han all suksess og jeg gleder meg til å høre fortsettelsen!

Det er mange «Obaid’er» der ute som fortjener en sjanse – og det er de unge, lovende ressursene som andre kanskje ikke ser som vi i Venezu har spesialisert oss på. Og det er ofte nettopp de som er villig til å gi det lille ekstra som du trenger i din organisasjon. Snakk derfor med oss om din neste møtebookingskampanje eller rekruttering – vi har flere som venter på samme mulighet som Obaid fikk!

Kontakt oss